Порошенко мріє стати депутатом Європарламенту / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявив, що мріє стати депутатом Європарламенту після завершення президентської каденції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив під час молодіжного форуму «Думка молоді важлива. Перспективи вступу в НАТО та ЄС» у Київській області.

Він наголошує, що Україна ще ніколи не була такою близькою до ЄС, як сьогодні.

Відео дня

За словами Порошенка, досягненнями, що відкрили шлях до нових рівнів партнерства, є підписання і набуття чинності Угоди про асоціацію і ЗВТ з ЄС та «безвіз».

«Стратегічна мета - не пізніше 2023 подати заявку на членство в ЄС і отримати План дій щодо членства в НАТО», - підкреслив президент.

Читайте також"Ти такий шахтар, як я балерина": Порошенко різко відповів на зустрічі з гірниками щодо боргів по зарплаті (відео)

Він зауважив, що йдеться не про формальні жести, а про ступінь взаємодії, коли амбіції України отримають шанс бути реалізованими.

«Досягти цього непросто, але це необхідно, а значить – можливо», - сказав Порошенко.

«Коли мене запитують, ким я хочу працювати ... вже після президентської каденції, я кажу: для мене є одна гідна робота, про яку я мрію - бути депутатом Європейського парламенту», - заявив він.

Читайте також"Бл*дь, де тобі, Тимур, реформи не вистачає?": опубліковано запис розмови Порошенка з головою Нацкомісії з цінних паперів (відео)

Глава держави нагадав, що лише країна-член Євросоюзу може делегувати до Європарламенту своїх представників.

Як повідомляв УНІАН, 7 лютого Верховна Рада ухвалила президентський закон про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і НАТО (№ 9037).

19 лютого президент Порошенко підписав закон у Верховній Раді.

20 лютого закон був опублікований у газеті «Голос України», 21 лютого він набрав чинності.