Климента затримали в Криму / фото УНИАН

Посольство Сполучених Штатів Америки заявляє, що переслідування архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента в окупованому Криму є неприпустимим.

Про це повідомляється у мікроблозі Twitter Посольства США в Україні.

«Ми, як і раніше, глибоко стурбовані вчорашнім затриманням архієпископа Климента в Криму. І хоча його згодом звільнили, такий тип переслідування є неприпустимим. Очікуємо, що Росія поважатиме свободу віросповідання і припинить затримання невинних українців у Криму. Крим - це Україна», - заявили американські дипломати.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 3 березня на автовокзалі в тимчасово окупованому Сімферополі затримали архієпископа Климента. Російський адвокат Микола Полозов повідомив, що архієпископ Климент збирався їхати до українського політв'язня Павла Гриба, щоб його посповідати і причастити.

Читайте також"Небезпека переслідування зберігається": архієпископ Климент розповів подробиці свого затримання в окупованому Криму

Сам архієпископ називав своє затримання намаганням окупантів знищити Православнy церкву України в Криму. Пізніше його відпустили.

Довідка УНІАН. Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент є главою Кримської єпархії Православної церкви України (ПЦУ). Також з 22 січня 2018 року він виконує обов'язки глави Херсонської єпархії ПЦУ. Архієпископ Климент очолює Православну місію допомоги жертвам прав людини і особам, позбавленим волі.