Біля офісу Зеленського знайшли апаратуру для прослуховування / фото пресс-службы политика

У Службі безпеки України заявляють, що заходи спецслужби за адресою вул. Білоруська, 26, не пов’язані з жодним кандидатом у президенти.

Про це повідомляється на офіційній сторінці СБУ у Facebook.

«СБУ дійсно здійснює оперативно-технічні заходи у місті Києві за адресою Білоруська, 26. Ми відповідально заявляємо, що ці заходи ніяк не пов’язані з жодним із кандидатів у президенти України або їх оточенням. За вказаною адресою не зареєстровані офісні приміщення, до яких мають відношення кандидати», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЗеленський про рішення КС щодо незаконного збагачення: Кримінальний кодекс великий, на кожного знайдемо статтю

«Служба безпеки України діє виключно у межах та у спосіб, передбачені українським законодавством та Конституцією України», - запевнили у спецслужбі.

Водночас у на сторінці Команда Зеленського у Facebook повідомляється про те, що на даху будівлі, де розміщений офіс кандидата у президенти, поліція знайшла пристрій для прослуховування.

«Воу! Прослушка?! Гаряча новина для всіх ЗМІ: на даху будівлі, де розміщено офіс кандидата в президенти Володимира Зеленського, встановлені невідомі пристрої», - йдеться повідомленні. «Цікаво, які офісні жарти найбільше сподобались «прослуховувачам?» - додають у команді Зеленського.

Як повідомляв УНІАН, раніше у столичній поліції заявили, що перевіряють інформацію про встановлення невідомого технічного обладнання біля офісу кандидата у президенти Володимира Зеленського. «До Шевченківського управління поліції надійшло повідомлення про невідому коробку на даху будівлі на вулиці Білоруській. Коли правоохоронці прибули на місце події, до них звернувся охоронець кандидата на пост президента України Володимира Зеленського. Він розповів, що на даху житлового будинку невідомі особи встановлювали підозрілі предмети», - зазначили у поліції.

Вибухотехніки перевірили ці предмети, небезпеки для життя людей вони не становили. Інформація про знахідку була передана в органи прокуратури та СБУ. Згодом у поліції повідомили, що слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 359 (Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від двохсот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.