Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження за фактом можливого розголошення генеральним прокурором Юрієм Луценком відомостей досудового розслідування у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Читайте такожСправа Гандзюк: за Мангера внесли 2,5 мільйона гривень застави

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Масі Найєм, який виклав фото листа на його адресу від слідчого ДБР.

«ДБР зареєструвало кримінальне провадження за фактом можливого розголошення генпрокурором Луценком відомостей досудового розслідування у справі вбивства Каті Гандзюк», - написав він.

У листі вказується, що кримінальне провадження було зареєстроване 18 березня.

Найєм зазначив, що 27 грудня 2018 року він подав до ДБР заяву про вчинення генпрокурором кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 387 Кримінального кодексу України, а саме розголошення прокурором відомостей досудового розслідування, незалежно від того, чи приймала ця особа безпосередню участь в оперативно-розшуковій діяльності, досудовому розслідуванні.

За словами адвоката, оскільки відомості про вчинення правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за його заявою внесені не були, 4 січня він подав до Печерського районного суду міста Києва скаргу на бездіяльність уповноважених осіб ДБР. Суд 28 лютого задовольнив його скаргу та зобов’язав слідчих зареєструвати кримінальне провадження. «Станом на ранок 19 березня провадження зареєстроване не було (нам дали таку інформацію по телефону). Ми подали заяву про злочин, передбачений ст. 382 ККУ за невиконання ухвали Печерського суду. Лише сьогодні отримали інформацію про те, що позавчора ДБР все ж зареєструвало провадження», - зазначив адвокат.