/ фото УНІАН

Департаментом міжнародно-правового співробітництва ГПУ завершено розслідування за підозрою бізнесмена-утікача Курченка, який підозрюється в участі в злочинній організації Януковича та вчиненні в її складі особливо тяжких злочинів проти держави Україна.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

Він також вказав, у вчиненні яких саме злочинів звинувачується Курченко, а також зазначив, що в ході розслідування обставин вчинення вищевказаних злочинів встановлено інших осіб, які брали в них участь.

Відео дня

Читайте такожУ ГПУ підтвердили оголошення підозр найближчому оточенню Порошенка

"На сьогоднішній день повідомлено про підозру 98 особам, у тому числі високопосадовцям (із них 12 вищих посадових осіб Міністерств та відомств, а також Національного банку України, 6 керівників обласних державних адміністрацій, 14 осіб керівного складу державних компаній). Із тих осіб, яким повідомлено про підозру, стосовно 42 осіб кримінальні провадження скеровані до суду для розгляду по суті. За наслідками судових розглядів на теперішній час ухвалено 27 обвинувальних вироків, 4 особи ухвалами суду звільнені від відповідальності у зв’язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності. Щодо 15 осіб тривають судові розгляди", - додав Луценко.

Генпрокурор підсумував, що загальна вартість арештованого майна складає понад 5 млрд. грн., загальна сума відшкодованих збитків складає понад 1,5 млрд. дол. США.

Як повідомляв УНІАН, Генпрокуратура завершила розслідування проти Сергія Курченка. Підозри у відмиванні мільярдів «сім'ї» Януковича оголошені його співучасникам: екс-главі АП Ложкіну та колишній голові Нацбанку Гонтаревій, чинному заступнику голови Адміністрації президента Філатову та іншим.