МВС посилює роботу підрозділів у Чорному і Азовському морях / фото УНІАН

МВС посилює роботу своїх підрозділів в Азово-Чорноморському басейні, повідомив під час круглого столу заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян.

Читайте такожСанкції в обмін на мігрантів: ЗМІ розповіли, як ЄС ухвалював покарання для Росії за Азов

Україна має найбільшу серед держав Азово-Чорноморського басейну довжину морського узбережжя 2759,2 км. Зокрема, понад 72 тис. кв. кілометрів виключної морської економічної зони. Саме тому безпека державних кордонів в акваторії Чорного і Азовського морів – стратегічне завдання міністерства, сказав він, передає ТСН.ua

Відео дня

Україна у цьому напрямку має партнерів, зокрема, це берегова охорона США, Туреччина, ЄС, країни Балтії та FRONTEX.

"Ми посилюємо роботу підрозділів МВС на цій ділянці та створюємо єдину систему безпеки, яка буде складатися з прикордонників, гвардійців, поліцейських, підрозділів авіаційної безпеки та цивільного захисту міністерства", - сказав Троян.

З його слів, створять новий механізм моніторингу, оперативного реагування та інформування.

"Для нас принципово важлива безпека узбережжя та нашого судноплавства. Ми не будемо потурати агресивним бажанням країни-окупанта", - зазначив Вадим Троян.

Як повідомлялося раніше, міністри закордонних справ країн НАТО затвердили пакет заходів з посилення присутності альянсу у Чорноморському регіоні через російську агресію. За словами Йєнса Столтенберга, ці заходи стосуватимуться навчань морських сил і берегової охорони, візитів кораблів до портів і обміну інформацією. 1 квітня два кораблі НАТО - канадський фрегат "Торонто" та іспанське судно "Санта Марія" - увійшли до Одеської затоки.