Експерт вказав на завищені очікування людей від нового президента \ УНІАН

Чи не відразу після тріумфальної перемоги – з величезною кількістю голосів у другому турі виборів президента України 2019 перед Володимиром Зеленським і його командою з усією невідворотністю встануть великі завдання і проблеми.

Читайте такожПолітолог розповів, чим небезпечний для Зеленського вільний Порошенко

Таку думку в ексклюзивному коментарі Главреду висловив політичний та економічний експерт Тарас Загородній. "Однак такий високий відсоток голосів – це не тільки перемога на виборах, але й велика проблема для Володимира Зеленського. Цей відсоток увібрав в себе занадто багато людей з вкрай протилежними поглядами – за нього віддали голоси і вкрай "ліві", які впевнені, що вже завтра Зеленський возз'єднає нас з Росією, і помірно "праві", які чекають від Зеленського Європи, реформ, НАТО і Євросоюзу. У Зеленського немає стабільного ядра. Він забрав голоси електорату того ж Юрія Бойка, Олександра Вілкула, Юлії Тимошенко, Андрія Садового, а також тих, хто розчарувався в Порошенку. Занадто широкий спектр голосів", - вважає він.

Відео дня

Як вважає експерт, головним чинником того, що рейтинг Зеленського може почати стрімке падіння, стануть завищені очікування українців від виборів президента.

"Все це може стати великою проблемою для Зеленського, оскільки, як відомо, від любові до ненависті – один крок: у людей дуже завищені очікування, вони думають, що завтра прийде президент – і все зміниться. Корекцію рейтингу Володимира Зеленського ми побачимо зовсім скоро. Адже до осінніх виборів він прийде вже в якості влади, а не опозиції. А, наскільки я знаю, у Порошенка дуже непогані позиції по Києву. Це говорить про те, що в разі масових протестів Зеленський ще не факт, що отримає підтримку населення", - стверджує Загородній.

Також великі проблеми з рейтингом Зеленського може викликати те, що його електорат куди як більш роз'єднаний і атомізований, ніж у його опонента Петра Порошенка.

"Крім того, проблема Зеленського в тому, що його електорат не настільки активний, як електорат Порошенка. Електорат Порошенка – більш мотивований, більш пасіонарний, він включає в себе людей, які пройшли війну, які готові прийти і зробити щось. Тоді як електорат Зеленського, швидше за все, буде сидіти вдома в соціальних мережах і чекати манни небесної. Це – глобальна проблема Зеленського", - сказав експерт.

В кінцевому підсумку, на думку Загороднього, Порошенко в останній місяць свого президентства цілком здатний "замінувати" для Зеленського політичний і громадський простір України.

"Також давайте не забувати, що Порошенко буде залишатися президентом, як мінімум, місяць. Тобто Верховна Рада може багато чого понаухвалювати, а Порошенко – підписати. Таким чином, Порошенко може залишити дуже багато "мін", з якими Зеленському доведеться мати справу. Крім того, з 1 травня відбудеться підвищення цін на газ. Проблема тарифів нікуди не дінеться. Також залишається питання з "Приватбанком", який, звичайно ж, буде мінусувати рейтинг Зеленського. Це питання безпосередньо будуть пов'язувати з Зеленським. Почнеться дуже багато ігор навколо фігури Зеленського. Вони вже почалися... Так що з наступного ж дня після голосування ми зможемо побачити "мінусування" Зеленського.