Парубій доручив комітету ВР невідкладно розглянути проекти постанов, що блокують підписання / фото УНІАН

Голова парламенту Андрій Парубій доручив Регламентному комітету Верховної Ради невідкладно розглянути проекти постанов, що блокують підписання закону про функціонування української мови як державної.

Читайте такожПерший аеропорт Німеччини змінив написання назви столиці України (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав, відкриваючи засідання парламенту.

Відео дня

"Я переконаний, що найважливішим рішенням сьогодні є відхилення усіх постанов, які блокують підписання закону про мову", - наголосив спікер.

Він додав, що днями була "рейдерська спроба через судові рішення заблокувати підписання закону".

"Але громадський резонанс і позиція народних депутатів призвели до того, що ми не допустили того сценарію", - зауважив Парубій.

Він підкреслив, що не можна зволікати з відхиленням постанов, що блокують підписання закону про функціонування української мови.

"Тому я даю доручення комітету невідкладно розглянути усі постанови для того, щоб ми сьогодні змогли їх розглянути, і я, як голова Верховної Ради України, зміг підписати закон про мову", - сказав Парубій.

"Я переконаний, що сьогодні закон про мову буде підписаний", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 25 квітня Верховна Рада ухвалила закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Документ підтримали 278 народних депутатів.

На сьогодні у парламенті зареєстровано 4 проекти постанов про скасування рішення щодо прийняття закону.

13 травня член Регламентного комітету Верховної Ради Світлана Войцеховська заявила, що комітет сьогодні розгляне проекти постанов, якими пропонується скасувати закон про українську мову.