Філарет заявив, що його обманули / фото УНІАН

Почесний патріарх Київський та всієї України-Руси Філарет заявив, що довіряв діючому президенту Петру Порошенку та предстоятелю ПЦУ Епіфанію, але вони порушили домовленості.

Читайте також"Головна причина – Москва": Філарет пояснив, чому інші православні церкви поки не визнають ПЦУ

Як передає кореспондент УНІАН, про це Філарет повідомив на прес-конференції в Києві.

Відео дня

«Домовленості були між мною, президентом із Епіфанієм. І не тільки між нами трьома, а і між архієреями. І на Архієрейському соборі була домовленість, що я продовжую керувати церквою на території України разом з Епіфанієм, а він представляє церкву назовні, а я не представляю. Така домовленість. А письмово ми не підписували, тому що я довіряв - і президентові довіряв, і Епіфанію довіряв. А вони обманули», - заявив почесний патріарх.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня 2018 року Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православній церкві України.

6 січня 2019 року в соборі святого Георгія в Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.