Міністр енергетики США Рік Перрі / фото REUTERS

Делегація США на чолі з міністром енергетики Ріком Перрі прибула в Україну для участі в інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляє посольство США в Україні на своїй сторінці у Facebook.

"Раді вітати в Україні делегацію США на чолі з міністром енергетики Перрі, що прибула на сьогоднішню інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського. США глибоко віддані успіху стабільної, процвітаючої, демократичної та вільної України", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожОпубліковано перелік делегації США на інавгурації Зеленського (документ)

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 травня, відбудеться інавгурація новообраного президента України Володимира Зеленського.

Церемонію інавгурації відвідають президенти Естонії Керсті Кальюлайд, Латвії Раймондс Вейоніс, Литви Даля Грибаускайте, Грузії Саломе Зурабішвілі, Угорщини Янош Адер і прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп.

Також на складанні присяги Зеленським будуть віце-президент Туреччини Фуат Октай та глава парламенту Азербайджану (Міллі Меджлісу) Октай Асадов.

Крім того, на церемонії будуть присутні віце-прем'єр-міністр Словаччини Ріхард Раші, віце-прем'єр Болгарії Маріяна Ніколова, віце-прем'єр-Румунії Анна Бірчал і віце-прем'єр Білорусі Ігор Ляшенко.

Францію представлятиме міністр з питань Європи Амелі де Мошален. Також до Києва приїдуть міністр національної оборони Канади Харджит Сінгх Сейджан, міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, віце-президент Європейської комісії Марош Шевчович і помічник генерального секретаря НАТО Алехандро Альваргонсалес. До складу президентської делегації США, яку очолить міністр енергетики Рік Перрі, увійшло п'ять осіб.

Німеччину представить колишній федеральний президент Кристіан Вульфф (2010-2012), а Японію - член палати представників парламенту, віце-президент парламентської ліги дружби між Японією і Україною Кійохіко Тояма, який буде спеціальним посланником прем'єр-міністра Сіндзо Абе. Сполучене Королівство Великої Британії і Північної Ірландії представить державний міністр у справах Співдружності та ООН Тарік Ахмад (лорд Вімблдон).

Делегацію Російської Федерації на інавгурацію не запрошували.