Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі сподівалися, що новий президент України піде на поступки Росії щодо війни на Донбасі, однак Володимир Зеленський їх розчарує - і цього не буде.

Так вважає екс-посол США в Україні Джон Гербст, пише Радіо Свобода.

Читайте такожНа інавгурації Зеленський жодного разу не згадав слово "Росія" - журналіст

Відео дня

"Кремль сподівався, що в результаті виборів новий президент України буде готовий до поступок на Донбасі. На мою думку, цього не станеться. Мені здається, що Зеленський значною мірою буде продовжувати сильну зовнішню політику Порошенка. Знаю, що Кремль незадоволений мінімум двома заявами новообраного президента Зеленського за останні кілька тижнів. Вони були здивовані, коли Зеленський у відповідь звернувся до Путіна як до "ворога українського народу". Мене запитували про це на російському телебаченні. Я пояснив, що Путін веде війну проти України, а цим займається "ворог". Їм не сподобалась така відповідь, але це правда", - зазначив екс-посол США.

"А коли Путін спровокував Зеленського питанням паспортів, то Зеленський відповів чудово, а Путін виглядав, можливо, не дуже розумно. Таким чином Зеленський двічі продемонстрував, що він буде захищати інтереси України перед агресією Кремля. В цьому контексті мені важко уявити, що Путін випустить моряків. Я особисто підтримую рішення, щоб Конгрес США запровадив санкції на членів сімей видатних представників Кремля, які діяли б до тих пір, поки сидять українські політичні в'язні. Це мало б дуже суттєвий і позитивний вплив", - заявив Гербст.