Будівля МЗС України, ілюстрація / REUTERS

У Міністерстві закордонних справ України закликають Раду безпеки Організації Об'єднаних Націй зосереджувати увагу на реальних проблемах, викликаних російською агресією на Донбасі, а не на російській пропаганді.

Читайте такожЄльченко відповів постпреду Росії в ООН: просто залишіть нас у спокої

Про це речник МЗС України Катерина Зеленко повідомила у мікроблозі Twitter.

Відео дня

"Цинічна спроба Росії зібрати засідання щодо нового закону про українську мову відхилена Радою безпеки ООН. Велика подяка партнерам із США, Франції, Німеччини, Бельгії, Великої Британії та Польщі за унеможливлення витрачання часу Ради безпеки на це питання. Замість цього, давайте зосередимося на реальних проблемах, таких як паспортизація Росією на окупованому Донбасі", - зазначила Зеленко.

Також вона закликала зупинити російську пропаганду.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Рада безпеки ООН відмовилася обговорювати закон про функціонування української мови як державної. 6 членів Радбезу проголосували "проти", 5 "за" і 4 утрималися.

Постійний представник Франції при ООН Франсуа Делатр наголосив, що пропозиція Росії обговорити український мовний закон у день інавгурації президента України Володимира Зеленського не сприяє урегулюванню російсько-української кризи. Делатр вважає, що ця пропозиція Росії не покликана провести конструктивне обговорення і що закон не має відношення до гуманітарної та безпекової ситуації на Донбасі.