Депутати розглянуть законопроект про відповідальність за незаконне носіння військової форми \ УНІАН

Сьогодні Верховна Рада у другому читанні розгляне законопроект про внесення змін до Кодексу про адмінправопорушення та Кримінального кодексу щодо відповідальності за незаконні дії стосовно державних нагород, незаконне носіння військової форми одягу та наругу над місцем поховання захисника суверенітету та територіальної цілісності України і деяких інших осіб.

Читайте такожЗаконопроект про імпічмент президента та відкликання нардепів вже готовий – представник Зеленського у ВР

Як передає кореспондент УНІАН, також сьогодні порядком денним засідання парламенту передбачено розгляд блоку питань щодо місцевого самоврядування.

Відео дня

Зокрема, це законопроект про засади адміністративно-територіального устрою України.

Парламент також має розглянути питання щодо призначення позачергових виборів сільських та селищних голів.

Крім того, депутати планують розглянути проект постанови про звернення Верховної Ради до низки міжнародних організацій щодо засудження порушення прав корінних народів в Росії.

Серед питань, які пропонується розглянути для включення до порядку денного сесії, - законопроект щодо врегулювання капеланської діяльності у Збройних силах України, а також законопроект щодо вдосконалення правового регулювання хутрового виробництва в Україні. Крім того, до порядку денного пропонується включити законопроект щодо посилення відповідальності за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами; проект закону щодо вдосконалення конкурсної процедури у Нацраді з телерадіомовлення.