Ілюстрація / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проект закону про внесення змін до закону України "Про вибори народних депутатів України" щодо забезпечення виборчих прав військовослужбовців.

Читайте такожЦВК зареєструвала ще дев'ять кандидатів у нардепи на позачергові вибори

Про це інформує офіційний сайт парламенту.

Відео дня

Законопроект зареєстрований сьогодні під номером 10356. Він визначений президентом як невідкладний.

На цей час текст законопроекту не оприлюднено.

Як повідомляв УНІАН, 22 травня у Верховній Раді було зареєстровано проект закону "Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку зі зміною виборчої системи для виборів народних депутатів України", поданий президентом. У пояснювальній записці зазначалось, що запровадження відкритих списків на наступних парламентських виборах неможливо, але зниження бар'єру до 3% забезпечить оновлення політичних еліт.

Того ж дня Верховна Рада на позачерговому засіданні не внесла до порядку денного законопроект президента щодо змін у виборче законодавство, які передбачали запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар'єру до 3%. Також до порядку денного сесії не був включений законопроект президента щодо публічних закупівель під час виборчого процесу, засідання було закрито без ухвалення жодного рішення.