Володимир Путін / фото REUTERS

Президент Росії Володимир Путін розраховує, що Президент України Володимир Зеленський швидко зможе "адаптуватися" до ролі Глави держави.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Кремля, про це Путін сказав в інтерв'ю телеканалу "Мир".

Читайте такожПутін пояснив, чому не привітав Зеленського з обранням

Відео дня

"Я не давав на Петербурзькому форумі ніякої оцінки діяльності президента Зеленського, тому що поки діяльності ніякої немає. Я не міг цього зробити в силу ось цієї об'єктивної обставини: він лише починає працювати", - сказав Путін.

"Я по собі знаю: для того, щоб навіть зрозуміти завдання, які перед ним стоять, буде потрібно немало часу. Сподіваюся, що ця адаптація до нової якості пройде досить швидко", - додав він.

За словами російського президента, він сподівається, що нове керівництво України "відчуває себе вільно, покладаючись на довіру, яка була надана народом України новообраному президенту, і зможе діяти енергійно і в напрямку відновлення відносин між Україною і Росією".

Як повідомляв УНІАН, 7 червня Путін на Петербурзькому міжнародному економічному форумі назвав Зеленського "хорошим актором" і пояснив, що не привітав його з обранням на пост президента України, оскільки той називає Росію ворогом.

На запитання модератора, чому він не привітав Зеленського з обранням, Путін відповів: "Розумієте, він досі продовжує певну риторику, називає нас ворогами, агресорами. Він якось повинен визначитися в тому, чого він хоче добитися, що він хоче зробити". "Ми не відмовляємося від контактів, будемо працювати", - запевнив Путін.

На зауваження, що Зеленський переміг на виборах з "величезним рейтингом", і чому Путін не хоче зустрітися з ним без умов, президент РФ зауважив: "Я хіба відмовлявся? Мені ніхто не пропонував".

Як повідомляв УНІАН, раніше Путін заявив про неминучість відновлення відносин між Росією і Україною.