Жданов зустрівся з переможницею Європейських ігор Соловей / фото УНІАН

Міністр молоді і спорту України Ігор Жданов зустрівся з переможницею Європейських ігор 2019 року у велоспорті Ганною Соловей та заявив про підтримку відставки президента Федерації велосипедного спорту України Олександра Башенка.

Як передає кореспондент УНІАН, Соловей приїхала на акцію на її підтримку, яка проходила під Міністерством молоді та спорту. Разом з активістами вона в будівлі міністерства зустрілася зі Ждановим.

"Я, безумовно, підтримую вимоги про відставку Башенка з посади президента Федерації велосипедного спорту України... Я вважаю, що така поведінка є неприйнятною, вона є хамською", - сказав Жданов. Він наголосив, що не може бути й мови про розрив контракту з Соловей.

Відео дня

Читайте також"Геть Башенка - паразита": у Києві проходить акція на підтримку чемпіонки, яку принизив президент Федерації велоспорту (фото, відео)

"Вона є членом національної збірної України, контракт укладений з міністерством... У мене взагалі навіть думки такої не виникало", - заявив міністр.

Своєю чергою, активісти повідомили Жданову про свої вимоги, зокрема про повне перезавантаження федерації велоспорту та заміну її президії.

Соловей підкреслила, що вимагає скликання зборів федерації та виключення Башенка з її лав.

Активісти також запропонували Жданову створити робочу групу для вирішення цих питань і наголосили, що продовжуватимусь свої акції.

Жданов запевнив, що підтримує вимогу про публічне вибачення Башенка.

"Я підтримую заяву Андрія Гривка (віце-президента Федерації велоспорту України - УНІАН) і в рамках законодавства я буду сприяти цьому. Буде зібрана президія, де буде розглянуто питання про відставку (Башенка - УНІАН). Я прийняв рішення про створення робочої групи з колегами, на якій будуть обговорюватися ці питання. А питання про позбавлення (федерації - УНІАН) статусу національної і розірвання договору про співпрацю є дискусійним і потребує додаткового аналізу", - сказав міністр.

Як повідомили активісти після зустрічі, у вівторок, 9 липня, о 15.00 відбудеться перше засідання робочої групи.

Як відомо, 28 червня Федерація велоспорту на своїй сторінці у Facebook привітала з перемогою не Соловей, яка виграла золото Європейських ігор у Білорусі, а голову київської міської федерації велосипедного спорту Сергія Мухомора. Соловей заявила, що Мухомор не має стосунку до її перемоги, після чого спортсменці почав погрожувати Башенко. Він також пообіцяв, що не візьме у збірну України Соловей або її тренера. На це чемпіонка відповіла, що чекає відставки Башенка.