Реакція на анонсований телеміст буде відповідною задля збереження спокою та інформаційної безпеки країни, каже Зеленський/ фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що реакція на анонсований телеміст між російським телеканалом «Росія 1" та українським «NewsOne» буде відповідною задля збереження спокою та інформаційної безпеки країни.

Про це він заявив у своєму відеозверненні, опублікованому в Facebook.

Читайте такожКремль прокоментував пропозицію Зеленського Путіну про переговори щодо України

Відео дня

«Я звертаюся до всіх українців! Ми – не табір. І нас не треба ділити. Зараз вами маніпулюють політики, які дуже хочуть потрапити в парламент. Різниця між ними одна – первые будут грабить, а другі будуть грабувати. Задумайтесь: і так звані проєвропейські, і так звані проросійські політики прекрасно і мирно живуть один з одним по сусідству у відомому селі під Києвом. І після показових потасовок у Верховній Раді та перепалок у студіях політичних ток-шоу вони спокійно збираються за триметровим парканом чийогось маєтку та піднімають келихи з дорогим віскі. Яке коштує, як три ваші місячні зарплати. Як думаєте, за що вони п’ють? За Росію чи за Європу? Думаю, точно – не за Україну», - сказав президент.

«Я прошу вас зберігати спокій і не піддаватися на провокації. Наша реакція буде відповідною – задля збереження спокою, порядку та інформаційної безпеки країни», - додав він.

Президент також звернувся до журналістів цих каналів. «Хтось купив канали, але не вас... Ви – четверта влада, ви теж слуги народу», - підкреслив глава держави.

Як відомо, телеміст між російським телеканалом «Росія 1» і українським «NewsOne» запланований на 12 липня.