Лукашенко підтримав пропозицію Зеленського про зустріч з Путіним в Мінську / фото УНІАН

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підтримує пропозицію українського колеги Володимира Зеленського про проведення в Мінську міжнародної зустрічі з главою РФ Володимиром Путіним та лідерами ще декількох країн.

Читайте такожКремль прокоментував пропозицію Зеленського Путіну про переговори щодо України

Про це сказано в заяві прес-служби президента Білорусі. "Наш президент абсолютно підтримує пропозиції Володимира Зеленського. Ця позиція незмінна - і полягає вона в тому, що не можна дивитися один на одного через приціл зброї, потрібно сідати й вирішувати проблеми, яких накопичилося чимало", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

"... з приводу місця проведення зустрічі... тут і зовсім двох думок бути не може: війна біля нашого порогу, і в Мінську завжди вважали та вважають за честь бути майданчиком для мирних ініціатив і переговорів", - додали у Лукашенка.

Також глава МЗС Білорусії Володимир Макей заявив, що Мінськ готовий забезпечити подібні переговори на високому рівні.

Раніше 8 липня президент України Володимир Зеленський запропонував президенту Росії Володимиру Путіну формат переговорів за участю президента США Дональда Трампа. "Хочу звернутися до президента Росії Володимира Путіна. Треба поговорити? Треба. Давайте. Обговоримо, чий Крим і кого там немає на Донбасі. Компанію для розмови пропоную таку: я, ви, президент США Дональд Трамп, прем'єр Великобританії Тереза Мей, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон. Місце? Думаю, Олександр Григорович Лукашенко із задоволенням прийме нас з вами в Мінську. Ми не змінюємо й не відмовляємося від жодних дипломатичних форматів. Ми пропонуємо поговорити, адже треба поговорити? Правда?" - заявив він.

У Кремлі відповіли, що ініціатива президента України Володимира Зеленського обговорити конфлікт на Донбасі у Мінську за участю лідерів РФ, Франції, України, ФРН, Великобританії та США буде розглянута.