Ілюстрація / REUTERS

Ініціатива президента України Володимира Зеленського обговорити конфлікт на Донбасі в Мінську за участю лідерів РФ, Франції, України, ФРН, Великої Британії та США буде розглянута.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

"Наразі я не готовий якось відповідати, це ж абсолютно новий формат. По-перше, потрібно зрозуміти, чи є перспективи у такої зустрічі. По-друге, потрібно зрозуміти, що це за новий формат пропонується. Справа в тім, що США не є учасником "нормандського формату". І як бути з Мінськими домовленостями, під якими стоять підписи учасників "нормандського процесу", але не стоять підписи жодних представників Сполучених Штатів Америки? Це нова ініціатива. Безумовно, вона буде розглянута, але наразі я не можу висловити якоїсь реакції", - сказав Пєсков.

Відео дня

Читайте також"Дешевий і небезпечний піар-хід перед виборами": Зеленський звернувся до українців через анонсований телеміст (відео)

Раніше 6 липня президент України Володимир Зеленський запропонував президенту Росії Володимиру Путіну формат переговорів за участю президента США Дональда Трампа.

"Хочу звернутися до президента Росії Володимира Путіна. Треба поговорити? Треба. Давайте. Обговоримо, чий Крим і кого там немає на Донбасі. Компанію для розмови пропоную наступну: я, ви, президент США Дональд Трамп, прем'єр Великої Британії Тереза Мей, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Емануель Макрон. Місце? Думаю, Олександр Григорович Лукашенко із задоволенням прийме нас з вами у Мінську. Ми не міняємо і не відмовляємося ні від яких дипломатичних форматів. Ми пропонуємо поговорити, адже треба поговорити? Правда?" - заявив він.