Євросоюз підтримає реалізацію концепції "Держава у смартфоні" / фото president.gov.ua

У Європейському Союзі підтримають реалізацію концепції "Держава у смартфоні".

Про це повідомили у прес-службі глави Української держави.

Зазначається, що сьогодні в Офісі президента України відбулася зустріч радника глави держави Михайла Федорова з представниками Групи підтримки України у Європейській комісії Франком Полом, Представництва Європейського Союзу в Україні Мартіном Клауке та координатором сектору "Реформа державного управління" Представництва ЄС в Україні Сергієм Ладним.

Відео дня

Радник Президента України представив європейським партнерам цифровий план дій. "Ми маємо дуже чіткі плани на рік та KPI (ключові показники ефективності. - Ред.) до 2024 року. "Держава у смартфоні" для мене - це коли українець може вирішити будь-яку свою життєву чи бізнесову ситуацію онлайн в один клік і бажано зі смартфона, коли наш громадянин назавжди забуде, який вигляд має чиновник і де він знаходиться, коли українці зможуть активно брати участь у державотворенні через смартфон - йдеться про електронні петиції, консультації й навіть вибори", - підкреслив Федоров.

Читайте такожВласник Viber готовий допомогти Україні створити "державу в смартфоні" (відео)

Як зазначили у прес-службі, "під час зустрічі представники Єврокомісії повідомили про підготовку міжнародного проекту допомоги Україні обсягом 25 млн євро на розвиток цифрової економіки та електронного урядування, а також надали свої рекомендації до концепції "Держава у смартфоні". "Ключові пропозиції стосувалися розвитку ідентифікації громадян, запровадження ефективної структури управління розвитком сфери та організації виконання поставлених амбітних завдань", - йдеться у повідомленні.

Усі ці завдання будуть включені до єдиного плану дій, а координаційні зустрічі стануть регулярними, запевнив Федоров.

Як повідомляв УНІАН, проект концепції президента України Володимира Зеленського "Держава в смартфоні" передбачає, що через 5 років понад 90% всіх державних послуг будуть переведені в онлайн.

За даними Державного агентства з питань е-уряду України, в Україні вже до кінця цього року, за підтримки міжнародних партнерів, можуть стати реальними 70 нових електронних послуг, зручний портал е-послуг і мобільний додаток, доступне MobileID і запуск SmartID.