Найкраще оцінюють напрям розвитку країни на заході України / фото УНІАН

Впродовж останнього місяця зменшилась кількість громадян, які вважають, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямі.

Про це йдеться у переданому УНІАН прес-релізі за результатами опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеного з 6 по 10 липня.

Читайте такожЧого українці очікують від президента в перші 100 днів: соціологи назвали п’ять бажаних кроків

Відео дня

За даними соціологічного дослідження, 39% респондентів вважають, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямі, тоді як у червні такої думки дотримувались 42% опитаних.

Відповідно до даних опитування, проведеного у липні, 35% респондентів вважають, що справи в Україні йдуть у правильному напрямі, а це на 6% більше, ніж у червні цього року.

26% опитаних не визначилися з відповіддю на це запитання (минулого місяця важко було відповісти щодо цього 29%).

За даними соціологів, найкраще оцінюють напрям розвитку країни на заході України, найгірше – на сході. Більш оптимістичною залишається молодь та виборці «Слуги народу».

Соціологічна група «Рейтинг» проводила опитування серед населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність – 2 тис. респондентів. Опитування проводилось методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження - не більш як 2,2%.

Як повідомляв УНІАН, чинний президент Володимир Зеленський має найвищий рівень довіри серед українців. За даними опитування соцгрупи "Рейтинг", главі держави довіряє більш ніж половина українців.