Зеленський вперше поговорив із Путіним / фото УНІАН

Політолог Володимир Фесенко вважає, що сам факт переговорів між президентом Володимиром Зеленським і головою Російської Федерації Володимиром Путіним є гарною новиною.

Розмова Зеленського з Путіним — це ще одна ознака того, що переговорний процес розблокується, переговори активізуються, зокрема, вони торкнуться долі українських полонених моряків, розповів експерт в коментарі Главреду.

Водночас співрозмовник попередив, що "варто бути реалістами, і телефонна розмова ще не означає, що проблеми будуть вирішуватися".

Відео дня

Читайте такожУ Зеленського розповіли, про що президент говорив з Путіним

"Путін часто діє підступно — грає, як кішка з мишкою. І телефонні розмови у нього були з Петром Порошенком (екс-президент — Ред.), навіть в останній рік президентства Петра Олексійовича. Але сам по собі факт таких переговорів ні про що не говорить, крім активізації переговорного процесу", — зазначив він.

Політолог додав, що, швидше за все, обговорюватиметься питання, про яке вже говорили з західними партнерами, німецькими та французькими лідерами — це питання про зустрічі на вищому рівні. "У нормандському (Україна, Росія, Німеччина, Франція — Ред.), а, можливо, і в більш широкому форматі", — вважає експерт.