Разумков висловився про декомунізацію / фото УНІАН

Питання щодо декомунізації слід ухвалювати на місцевих референдумах, заявив очільник партії "Слуга народу" Дмитро Разумков.

За його словами, подібні рішення мають ухвалювати на місцях жителі тих чи інших населених пунктів. Таку думку він висловив в ефірі телеканалу ICTV. 

"Ми з вами спостерігали перейменування міст, сіл. Це можливо. Проблема полягає в іншому. Рішення повинні ухвалювати ті, хто безпосередньо там перебуває і живе", - сказав Разумков.

Відео дня

Читайте такожІнститут національної пам’яті звернувся до ГПУ та Нацполіції через відновлення погруддя Жукова у Харкові

Як повідомлялося раніше, президент Володимир Зеленський не буде ініціювати скасування перейменувань декомунізованих міст. Але з такою ініціативою можуть виступити самі жителі цих міст, якщо Верховна Рада ухвалить підготовлений командою Зеленського "закон про народовладдя", який передбачає можливість проведення місцевих референдумів.

Нагадаємо, в Україні за чотири роки в рамках декомунізації демонтували 2,5 тисячі пам'ятників і пам'ятних знаків, які пропагували тоталітарний режим. Від моменту ухвалення законів про декомунізацію перейменовано 987 населених пунктів і 25 районів, майже 52 тис. топонімів.