Будівля МЗС України / REUTERS

Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця нагадав генеральному секретарю Ради Європи Турбйорну Ягланду, що Україна вже більше двох десятків років є суверенною і незалежною країною.

Читайте такожВ МЗС розповіли, як готові співпрацювати із новим генсеком Ради Європи після повернення РФ до ПАРЄ

Про це Кислиця написав у Facebook.

Відео дня

«Ягланд підлабузливо чіпляється за перемогу Зеленського але відразу дає у штангу у своєму твіті, коли пише, що Україна все ще "на шляху до суверенітету"», - заявив він.

За словами Кислиці, у світі Ягланда Україна не є суверенною країною. «І тільки не кажіть мені, що це він "обмолвился". ГС (Генеральний секретар – УІНАН) – це не стажер, це найвища посадова особа, найнята керувати секретаріатом міжнародної організації, членом якої є вже більше двох десятків років суверенна і незалежна Україна, навіть якщо російські співробітники секретаріату вважають, що Україна - це "недострана"», - додав заступник глави МЗС.

Як повідомляв УНІАН, 22 липня ввечері генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд у привітанні до президента України Володимира Зеленського з перемогою партії «Слуга народу» на виборах до Верховної Ради України сказав, що парламентські вибори є «шляхом вперед до суверенної української держави».

«Браво президенту Зеленському і його партії «Слуга Народу». Вибори створюють нову надію для України. Некорумповані інститути, яким люди можуть довіряти - це шлях вперед до суверенної української держави», - наголосив Ягланд у мікроблозі Twitter.