Адвокати заявили про порушення в ході обшуків у суді / фото УНІАН

Адвокати ОАСК просять відкрити кримінальне провадження проти начальника управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергія Горбатюка та директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника.

Про це сказав адвокат Євген Солодко на брифінгу в прес-центрі Українських Новин.

Він зазначив, що обшук проводився в будівлі Окружного адмінсуду 26 липня до 2 години ночі й було допущено низку процесуальних порушень, а також тривалий час не допускалися адвокати.

Відео дня

На думку адвоката Солодко, Горбатюк міг мати особисту зацікавленість в обшуках у ОАСК, оскільки справа про ліквідацію департаменту Горбатюка перебуває саме в Окружному адмінсуді.

Крім того, за словами адвоката, саме в Окружному адміністративному суді Києва знаходяться справи, відповідачем у яких є особисто директор НАБУ.

Більш того, у Артема Ситника також був інтерес у проведенні брифінгу саме в день проведення обшуків, оскільки саме 27 липня в одному із районних судів мала розглядатися справа про притягнення Ситника до відповідальності згідно з протоколом про корупцію НАЗК.

Адвокат висловив думку, що подібні дії Ситника і Горбатюка можуть бути спробою приховати відсутність результатів у справах Майдану та розкрадань в Укроборонпромі.

Також Солодко додав, що Горбатюк та Ситник діють "у стилі старої влади, частиною якої вони є".

"Захист зацікавлений у тому, щоб судді, згадані у зв'язку із записами, отримали підозри. Оскільки з моменту отримання підозри особа стає повноцінним учасником кримінального процесу, набуває певні права та обов'язки й може ефективно захищати себе", - сказав адвокат.