Кличко в ОП поставили умову для збереження посади / фото УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що в Офісі президента йому поставили умову, при якій він зможе зберегти посаду голови Київської міської держадміністації.

Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Пан Богдан (голова ОП Андрій Богдан - УНІАН) сказав, що "лише в тому випадку, якщо ви покажете ефективну роботу в боротьбі з корупцією, ми будемо готові піти вам назустріч і залишити на посаді", - сказав Кличко.

Відео дня

Він зазначив, що у КМДА вже працює служба внутрішнього аудиту, яка перевіряє всі департаменти і структури, і масу документів вже передали до правоохоронних органів.

Читайте такожБогдан заявивши, що до неї приходив представник "смотрящих" Києва і пропонував "ділити" бюджет столиці

"Якщо у вас є факти, я буду вдячний, надайте їх, будемо разом боротися з корупцією", - заявив мер столиці.

Як повідомляв УНІАН, Кличко був призначений на посаду голови Київської міськдержадміністрації тодішнім президентом Петром Порошенко в червні 2014 року.

За словами заступника керівника Офісу президента Руслана Рябошапки, згідно із Законом "Про місцеві державні адміністрації" керівники місцевих державних адміністрацій призначаються президентом України за поданням прем'єр-міністра України на строк повноважень президента. Він зазначив, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман вніс подання про звільнення всіх голів місцевих адміністрацій, крім голови КМДА.

Читайте такожКличко попросивши НАБУ порушити справу через заяву Богдана про хабар

26 липня Гройсман повідомив, що Кабінет міністрів на найближчому засіданні розгляне питання про погодження подання на звільнення Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Кличко вважає антиконституційними дії щодо позбавлення його повноважень голови КМДА.

Довідка УНІАН. Конституційний суд України у 2003 році визначив, що Київську міську державну адміністрацію має очолювати лише особа, обрана на посаду Київського міського голови. 25 червня 2014 року Порошенко підписав указ про призначення мера Києва Кличко головою КМДА. Кличко заявив, що підписання цього указу повертає справжнє самоврядування до столиці.