Петра Порошенка можуть допитати на поліграфі, але лише за його згоди / фото УНИАН

Слідчі Державного бюро розслідувань отримали судовий дозвіл на допит п’ятого президента України Петра Порошенка із застосуванням детектора брехні.

Про це кореспонденту УНІАН повідомила речниця ДБР Анжеліка Іванова.

Читайте також"ДБР цікавлять лише податки": Труба відповів на заяву Порошенка про спробу рейдерського захоплення телеканалу "Прямий"

Відео дня

За її словами, хоча слідчі ДБР і отримали судову ухвалу, яка дозволяє провести допит Порошенка із застосуванням поліграфа, проте такий допит можливий, якщо екс-президент дасть згоду на нього.

Також речниця наголосила, що проведення допиту із застосуванням поліграфа можливе лише в кабінеті слідчого ДБР і щоб була дотримана таємниця досудового слідства, а відтак будь-які допити з використанням поліграфа у прямому ефірі телеканалу “Прямий”, як про це заявляв Порошенко, або будь-якого іншого телеканалу неможливі.

Як повідомляв УНІАН, Порошенка викликали 12 серпня на допит у ДБР як свідка у кримінальному провадженні щодо можливого ухилення від сплати податків і подальшої легалізації доходів під час купівлі-продажу ТОВ "Телеканал "Прямий".

Другий допит екс-президента в ДБР тривав дві години.

Після цього директор ДБР Роман Труба допустив, що наступний допит Порошенка буде проведено із застосуванням поліграфа.

Порошенко відповів, що не довіряє ДБР, але готовий пройти поліграф в ефірі телеканалу "Прямий".