REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав президент Польщі Броніслав Коморовський під час спільної з президентом України Петром Порошенком прес-конференції сьогодні в Києві.

"Ми підтримуємо Україну у її зміцненні своєї системи безпеки і обороноздатності", - наголосив Коморовський. За його словами, цьому має слугувати створення спільної польсько-литовсько-української бригади.

У цьому зв'язку він наголосив, що "ратифікація відповідних угод це питання найближчих тижнів".

Відео дня

"Ми також розраховуємо, що ця бригада поліпшуватиме в українській армії підвищення стандартів і реальні можливості співпрацювати зі Збройними силами західного світу", - вважає Коморовський.

Читайте такожСейм Польщі дозволив ратифікацію угоди про створення "Укрполлитбриг"

Як повідомляв УНІАН, Угода між Кабінетом міністрів України, урядом Литовської Республіки та урядом Республіки Польща стосовно створення спільної військової частини була підписана у Варшаві 19 вересня 2014 року та ратифікована Верховною Радою України 4 лютого 2015 року.

Угода передбачає створення спільної українсько-польско-литовської військової частини бригадного рівня та визначає загальне призначення, принципи діяльності, порядок прийняття рішення, забезпечення безпеки та інші організаційні заходи, пов’язані з діяльністю бригади.

"Бригада створюється з метою участі в міжнародних операціях, що проводитимуться на підставі мандата Ради безпеки ООН та рішень уповноважених органів Литви, Польщі та України. Угода залишається відкритою для приєднання інших держав за спільним запрошенням сторін", - йдеться у повідомленні.