Вишинського випустили із СІЗО / фото УНІАН

У МЗС РФ розраховують, що після звільнення з-під варти головного редактора РІА «Новости Украина» Кирила Вишинського з нього знімуть усі звинувачення.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це на брифінгу в Москві заявила офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова.

«Ми вітаємо сьогоднішнє рішення Київського апеляційного суду про звільнення з-під варти Вишинського у зв'язку зі зміною йому запобіжного заходу і розглядаємо це як перший крок для встановлення справедливості стосовно російського журналіста, який провів у київських катівнях понад 400 днів», - сказала Захарова .

Відео дня

Читайте такожСуд випустив Вишинського через його включення до списку на обмін утримуваними особами - джерело

«Розраховуємо на швидке і повне виправдання Вишинського за всіма пунктами висунутих йому сфабрикованих звинувачень», - наголосила вона.

За словами Захарової, це повинно стати «відправною точкою» для виправлення «критичної ситуації із забезпеченням прав ЗМІ та журналістів в Україні».

Як повідомляв УНІАН, затриманого за підозрою в державній зраді і веденні підривної інформаційної діяльності проти України Вишинського Київський апеляційний суд сьогодні, 28 серпня, випустив з-під варти під особисте зобов'язання.