Порошенко не прийшов на допит у ДБР  / фото УНІАН

Колишньому президенту України Петру Порошенку, який сьогодні не з'явився на допит до Державного бюро розслідувань, повторно направлять повістку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомила прес-секретар ДБР Анжеліка Іванова.

«Це провадження, за яким він сьогодні був викликаний, стосувалося дій у 2016 році - можливого перевищення влади та службового становища під час скасування рішення одного з голів районної державної адміністрації Луганської області щодо передачі 1,5 тис. га земель сільськогосподарського призначення до земель запасу державної власності та надання дозволу на подальшу безоплатну передачу у власність земельних ділянок з відповідних земель запасу державної власності», - зазначила вона.

Відео дня

За словами Іванової, Порошенко повторно направлять повістку.

Також вона зауважила, що не може сказати, у якому саме кримінальному провадженні Порошенка мають допитати на поліграфі, але наголосила, що поліграф застосовуватимуть лише зі згоди екс-президента.

Читайте такожРада скасувала депутатську недоторканність

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 3 вересня, у Держбюро розслідувань колишнього президента України Петра Порошенка планували допитати як свідка у справі щодо видання одного з указів. Про це заявив адвокат екс-президента Ігор Головань, після того як вийшов з будівлі ДБР. Захисник припускав, що Порошенко не прийде сьогодні на допит через роботу у парламенті.

ДБР загалом розслідує 12 кримінальних проваджень, в яких фігурує Порошенко.

25 липня екс-президент дав свідчення слідчим ДБР у справі про купівлю-продаж заводу "Кузня на Рибальському".

12 серпня Порошенко був на допиті у ДБР як свідок у кримінальному провадженні щодо можливого ухилення від сплати податків і подальшої легалізації доходів під час купівлі-продажу ТОВ "Телеканал "Прямий". Після цього директор ДБР Роман Труба допустив, що наступний допит Порошенка буде проведено із застосуванням поліграфа. Екс-президент відповів, що не довіряє ДБР, але готовий пройти поліграф в ефірі каналу "Прямий".