Дональд Трамп / REUTERS

Президенти України і США Володимир Зеленський та Дональд Трамп під час запланованої зустрічі на полях Генасамблеї ООН обговорять стабілізацію ситуації на Донбасі та припинення війни.

Як передає кореспондент УНІАН, про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк повідомив журналістам в кулуарах 16-ї Щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у Києві.

Читайте такожДенисова про переговори щодо обміну з РФ: "Нові списки Україна не передавала"

Відео дня

«Для нас США є стратегічним партнером. Вони підтримують України у реформах, у підсиленні сектору оборони та безпеки. США є одними із найважливіших партнерів для України. Питання стабілізації (ситуації) на сході України, припинення війни будуть обговорюватись нашими президентами», - заявив він.

Данилюк зауважив, що очікує на «продуктивну зустріч» президентів України та США.

«Ми обговоримо перелік питань, важливих для нашої двосторонньої співпраці. Робота й так іде, але президенти мають зустрітися, щоб дати новий поштовх для цієї співпраці і, можливо, це дасть поштовх в інших питаннях», - наголосив Данилюк.

Як повідомляв УНІАН, Зеленський 23 вересня відвідає США для участі в Генеральній асамблеї ООН.

12 вересня тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що Трамп і Зеленський мають зустрітися на полях Генасамблеї ООН.

Тейлор також додав, що дата проведення повноцінної зустрічі президентів України і США у Білому домі ще не визначена.