Зеленський хотів би мати остаточне вирішення питання на сході і закінчену війну / фото president.gov.ua

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко розповів про основні очікування президента України Володимира Зеленського від переговорів лідерів країн "нормандського формату" (України, Франції, Німеччини і Росії).

Як передає кореспондент УНІАН, про це Пристайко сказав на спільній прес-конференції з спеціальним представником Сполучених Штатів Америки у справах України Куртом Волкером.

"Президент Зеленський хотів би мати остаточне вирішення питання на сході і закінчену війну. Це максимально те, чого ми очікували. Ми вже шостий рік ведемо переговори, на яких ми очікуємо, що нарешті війна піде з нашої землі, ми зможемо розвиватися як кожна цивілізована нація, не будемо сплачувати кожен день і не читати зранку про те, що черговий снайпер вбив наших хлопців", - заявив Пристайко.

Відео дня

Читайте такожЛідери "нормандської четвірки" на зустрічі не планують підписувати жодні документи - Пристайко

"Якщо бути реалістами, то ми розраховуємо, що цього разу той прогрес, який був досягнутий, ті пропозиції, які були зроблені президентом Зеленським, а це, в першу чергу, пропозиції нашим людям, які опинилися по ту сторону лінії дотику, цей прогрес буде зміцнений і ми зможемо рухатись далі", - наголосив глава МЗС.

Також він сказав, що як тільки буде відновлено міст у районі Станиці Луганської на лінії розмежування, відновиться пасажиропотік, і розпочнеться робота з остаточного розведення на ще двох ділянках - в Петрівському і Золотому.

"Президент Зеленський не хоче три наступних, він просить, звертається з ідеєю до всіх - розвести вздовж всієї лінії, всі 400 км", - заявив Пристайко.

"Ми готові відкривати більше можливостей для наших людей, (здійснювати) соціально-економічні плати, спростити їм життя", - сказав Пристайко.

Також Україна хоче створити можливості, щоби люди на окупованій частині Донбасу могли дивитися українське телебачення і слухати радіо.

"Ми ще очікуємо звільнення всіх наших, хто залишився у в'язницях російських", - наголосив міністр.