Еммануель Макрон / REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон анонсує зустріч лідерів країн "нормандського формату" (Франції, Німеччини, України і Росії) у наступні тижні.

Про це Макрон сказав під час виступу на загальних дебатах 74-ї сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй, які транслювали на сайті ООН.

"В наступні тижні відбудеться саміт в "нормандському форматі" на рівні голів держав і урядів", - заявив Макрон.

Відео дня

Президент Франції наголосив, що "необхідна відвага для творення миру в Україні".

Він відзначив перші кроки президента України Володимира Зеленського з метою досягнення миру, на які відповів президент Росії Володимир Путін, і тому, на думку французького лідера, в останні тижні спостерігається певний прогрес.

Читайте такожЗеленський обговорив з Меркель підготовку до зустрічі лідерів "нормандської четвірки"

Як повідомляв УНІАН, 25 серпня канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Німеччина і Франція працюють над організацією саміту "нормандської четвірки" найближчим часом у Парижі.

26 серпня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав умови для зустрічі глав держав "нормандського формату". Серед них - розведення сил і засобів у Станиці Луганській, біля Петровського і Золотого, а також фіксація "у правовому сенсі" "формули Штайнмайєра".

23 вересня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко висловив переконання, що зустріч лідерів країни "нормандського формату" може відбутися у середині жовтня.