Холодницький згадав про зустріч із Зеленським наприкінці травня / фото УНІАН

Заступник генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що президент України Володимир Зеленський не чинив на нього тиску щодо розслідування жодних кримінальних справ і жодних вказівок від глави держави він не отримував.

Читайте такожГПУ передала до антикорупційних органів справу екс-соратника Януковича "Юри Єнакієвського"

Про це Холодницький сказав у ефірі «Радіо НВ».

Відео дня

«Була зустріч з Володимиром Зеленським наприкінці травня. Тиску жодного не було… Була нормальна розмова про те, що країна потребує результатів. Я поділяю позицію президента, що з корупцією треба щось кардинально робити, і це все має бути зроблено, як це прописано для кожного органу», - заявив він.

Холодницький підкреслив, що одні правоохоронні органи мають збирати, зберігати та надавати докази, інші мають ці докази аналізувати і приймати рішення щодо них.

«Жодних вказівок, - кого чіпати, кого не чіпати, - не було. Навпаки, було бачення, що навіть якщо нова влада попадеться (на корупційних злочинах – УНІАН), ми (президент та його команда – УНІАН) перші, хто будемо вимагати справедливого слідства і суду. Це, скажу відверто, обнадійливо... Жодних дзвінків з Офісу президента з вказівками, тих чіпайте чи не чіпайте, не було», - додав він.

За словами Холодницького, це дає надію, що в роботі усієї правоохоронної системи, не тільки в Національному антикорупційному бюро України та САП, буде незалежність.

Крім того, керівник САП зауважив, що бачить у нового генпрокурора Руслана Рябошапки бажання до змін.