Екс-заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявив, що нові поставки летальних озброєнь Україні можуть стати приводом для відмови Росії від участі в нормандському саміті.

"Якщо поставка озброєнь відбудеться, Кремль може використовувати це виключно як привід – не як реальну причину – для будь-якого демаршу", – сказав він, коментуючи останні рішення про військові поставки з-за кордону, передає «Обозреватель».

Читайте такожПомпео підозрюють у тиску на українську владу (відео)

Відео дня

"Але на це не варто зважати", – запевнив він.

За словами екс-заступника міністра, "наші Збройні Сили потребують поліпшення, модернізації. Це стосується і летальної зброї, і систем супроводу, і систем зв'язку. Перераховувати можна довго. Тому я можу тільки вітати таку допомогу".

В контексті заяви опозиційної Консервативної партії Канади, яка пообіцяла Україні нові поставки озброєнь, а також останніх тематичних заяв президента США Дональда Трампа, Тука сказав: "Я сподіваюся, що з боку Канади військова допомога перевищить попередню, але що стосується Сполучених Штатів – тут складно сказати".

"Тому що в суто технічні питання влізла внутрішня політика США, передвиборна гонка. Контекст змінений. Якщо ще рік тому все було зрозуміло, то зараз ми бачимо, що починаються внутрішні чвари і розборки. На жаль, ми виступаємо в якості якщо і не заручника, то, щонайменше, об'єкта, навколо якого вони відбуваються", – констатував він.