Майк Помпео / REUTERS

Державний секретар США Майк Помпео визнав, що був присутній під час липневої телефонної розмови президента США Дональда Трампа та президента України Володимира Зеленського.

«Я був під час телефонного дзвінка», – сказав Помпео в столиці Італії Римі. Про це пише Радіо Свобода.

Він заявив, що був присутній під час розмови через свою обізнаність в американській політиці стосовно України.

Відео дня

Нічого непересічного в присутності американського дипломата під час телефонної розмови президента з іноземним лідером немає. Проте Помпео раніше не підтверджував своєї присутності під час розмови Трампа і Зеленського.

Читайте такожКулеба: я не бачу нічого суперсенсаційного чи образливого у розмові Зеленського із Трампом

Як повідомляв УНІАН, телефонна розмова Трампа і Зеленського відбулась 25 липня.

Між Білим домом і Конгресом розгорівся скандал після появи у ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, де йшлося, що Трамп «пообіцяв» щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час розмови із Зеленським Трамп міг неодноразово наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, яка відбулося 25 липня. У стенограмі йшлося про те, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина Байдена - Хантера Байдена.

30 вересня Зеленський заявив, що Україна не проводить розслідувань «за командою» інших країн.