Вітренка включили до наглядової ради «Укроборонпрому» / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський призначив виконавчого директора Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Юрія Вітренка членом Наглядової ради державного концерну «Укроборонпром».

Відповідний указ № 747/2019 від 11 жовтня «Про внесення зміни до указу президента України від 7 жовтня 2019 року № 734» оприлюднено на сайті глави держави.

«На часткову зміну статті 1 указу президента України від 7 жовтня 2019 року № 734 «Про членів Наглядової ради державного концерну «Укроборонпром» призначити членом Наглядової ради державного концерну «Укроборонпром» Вітренка Юрія Юрійовича — директора виконавчого «Групи Нафтогаз» акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» (за згодою)», - йдеться в указі.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, цього тижня Юрій Вітренко перебуває в Стокгольмі, де захищає інтереси держави щодо рішення арбітражу за контрактом на постачання газу російським «Газпромом», згідно з яким було скасовано положення контракту «бери або плати».

Читайте такожГлава Укроборонпрому Абромавічус порушує литовські закони, працюючи в Україні

Слухання апеляційної скарги «Газпрому» на рішення арбітражу скасувати положення контракту «бери або плати», що звільняє Україну від зобов'язання платити «Газпрому» 80 млрд доларів, розпочались в Стокгольмі 9 жовтня.

Наприкінці лютого 2018 року російський монополіст «Газпром» програв судову тяганину з «Нафтогазом» у Стокгольмському арбітражі щодо транзитного контракту, за рішенням якого російська компанія повинна виплатити українській стороні 4,6 млрд доларів.

З урахуванням рішення арбітражу за контрактом на постачання газу остаточна сума розрахунків між компаніями становить 2,6 млрд доларів на користь «Нафтогазу».

На тлі програшу «Газпром» заявив про намір розірвати контракт на постачання та транзит газу з Україною в судовому порядку. У березні 2018 року «Газпром» офіційно повідомив «Нафтогаз» про те, що він відмовляється виконувати рішення арбітражу.