Меджліс назвав провокацією Кремля зустріч кримських «депутатів» з Ердоганом / фото УНІАН

Меджліс кримськотатарського народу назвав провокацією російської влади зустріч президента Туреччини з «депутатами» Держдуми РФ, обраними в анексованому Криму.

Відповідну заяву опублікував голова Меджлісу Рефат Чубаров.

У Стамбулі російські депутати взяли участь у Конференції спікерів парламентів з протидії тероризму і зміцненню регіональної взаємодії, де також були делегації Афганістану, Китаю, Пакистану та Туреччини.

Відео дня

Читайте такожУкраїна направила Туреччині ноту протесту через зустріч Ердогана з фейковими "кримськими депутатами"

У Меджлісі зазначили, що факт включення до російської делегації кримських «депутатів» може свідчити про ігнорування організаторами конференції позиції ООН, Європейського Союзу, Ради Європи, ОБСЄ та інших міжнародних організацій, які не визнають анексію Криму.

«Громадяни України справедливо оцінюють подібні провокаційні хитрощі російської влади як спроби залучення світових лідерів і відомих політичних і громадських діячів в легітимізацію спроби анексії Криму і виправдання скоєних російською окупаційною владою злочинів проти українського і кримськотатарського народів», — йдеться у заяві.

Також у Меджлісі вважають, що такою провокацією Москва хоче зашкодити «довірливим відносинам» України та Туреччини.

Також члени кримськотатарської організації нагадали, що Туреччина послідовно підтримує незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України й не визнає анексію Криму.

13 жовтня стало відомо про зустріч 11 жовтня президента Туреччина Реджепа Таїпа Ердогана з російською парламентською делегацією. До її складу увійшли два «депутати Держдуми» від анексованого Криму — Наталія Поклонська та Руслан Бальбек.

МЗС України направило Туреччині ноту протесту через зустріч президента Ердогана з «депутатами» з анексованого Криму.