Адвокат колишнього депутата попросив суд не обирати йому жодного запобіжного заходу / Фото УНІАН

Апеляційний суд столиці продовжує розглядати апеляційну скаргу на рішення Печерського райсуду про обрання екс-народному депутату Сергію Пашинському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як передає кореспондент УНІАН, адвокат Андрій Федур попросив суд не обирати Пашинському жодного запобіжного заходу.

Читайте такожПашинському загрожує фізичне знищення у Лук’янівському СІЗО - адвокатНа переконання Федура, Держбюро розслідувань не мало права звертатися із клопотанням про обрання запобіжного заходу Пашинському до Печерського райсуду Києва, оскільки центральний апарат ДБР знаходиться на вулиці Симона Петлюри у Шевченківському районі Києва, а отже підсудність цього клопотання – у Шевченківському райсуді.

Відео дня

Крім того, Федур заявив, що Пашинський не вчиняв злочину, який йому інкримінує слідство, передбачений ч.1 ст.121 Кримінального кодексу України (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень), а отже клопотання про будь-який запобіжний захід для його клієнта є незаконним.

Також виступив суді сам Пашинський. Він закликав генерального прокурора Руслана Рябошапку закрити справу проти нього, а також вкотре розповів власну версію інциденту між ним і потерпілим В’ячеславом Хімікусом 31 грудня 2016 року. Екс-депутат вкотре заявив, що застосував вогнепальну зброю для самозахисту, після того як Хімікус вдарив його пляшкою по голові.

Як повідомляв УНІАН, 7 жовтня Печерський райсуд Києва постановив взяти Пашинського під варту до 4 грудня.