Проти Федини відкрили кримінальне провадження / фото УНІАН

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка підтвердив відкриття кримінального провадження, в якому фігурує народний депутат від "Європейської солідарності" Софія Федина, та заявив, що у її висловлюваннях є очевидні ознаки злочину.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Рябошапка сказав у коментарі журналістам.

На запитання, чи справді Генпрокуратура відкрила провадження, в якому фігурує Федина, генпрокурор відповів: "Так, це правда, не лише він (народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура), а багато народних депутатів зверталися з цього приводу. Провадження було відкрито ще в понеділок (28 жовтня - УНІАН). Там є очевидні ознаки злочину, і за цими ознаками злочину було відкрито кримінальне провадження. ДБР, здається, зараз його розслідує".

Відео дня

"Це фактова справа, оскільки, за Кримінальним процесуальним кодексом, зараз немає справ щодо конкретних осіб… За цим повідомленням у Facebook", - додав Рябошапка.

Читайте такожГПУ відкрила кримінальне провадження проти депутатки Федини та волонтерки Звіробій - нардеп

Як повідомляв УНІАН, Федина разом із волонтеркою Марусею Звіробій оприлюднили спільне відеозвернення, відреагувавши на спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцями в Золотому 26 жовтня. Під час запису відеоблогу Федина та Звіробій, зокрема висловилися щодо ризиків життю президента.

Федина та Звіробій наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися із Зеленським на передовій. "Там ненароком може взірватися граната, а ще там обстріли бувають.. Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову", – сказала Федина.

28 жовтня перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що у фракції "Слуга народу" мають намір звернутися до правоохоронців через висловлювання Федини щодо Зеленського

Сьогодні, 1 листопада, депутат Качура повідомив, що Генеральна прокуратура за його заявою відкрила кримінальне провадження щодо Федини та Звіробій.