Дубневич вважає рішення суду необґрунтованим / фото УНІАН

Народний депутат України Ярослав Дубневич, підозрюваний в заволодінні коштами «Укрзалізниці» шляхом зловживання службовим становищем, готує апеляційну скаргу на постанову Вищого антикорупційного суду про заставу у розмірі 100 мільйонів гривень.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожСуд дозволив Дубневичу внести заставу у 100 мільйонів гривень«При відсутності будь-яких доказів, вважаю, ухвалу суду необґрунтованою, тому готуємо апеляційну скаргу», - написав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 31 жовтня Верховна Рада підтримала подання ГПУ про надання згоди на притягнення Дубневича до кримінальної відповідальності, затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даними Генпрокуратури, перебуваючи на посаді голови Комітету ВР з питань транспорту, Дубневич був обізнаним про фінансовий стан ПАТ «Укрзалізниця», зокрема його потреби при проведенні держзакупівель, а також мав вплив на засновників та посадових осіб ПАТ, яке є єдиним виробником стрілочних переводів, башмакоскидачів, пристроїв зрівнювальних, рамних рейок, хрестовин, контррейкових рейок та комплектів роздільного скріплення.

Докази свідчать про те, що Дубневич зі спільниками вивчив попит і ціни на ринку стрілочних переводів та прийняв рішення заволодіти коштами філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця». За версією слідства, ці діяння спричинили збитки у розмірі 93 мільйони  277 тисяч гривень.

Слідство вважає, що кошти були отримані контрольованими Дубневичем та його спільниками юридичними особами через узгоджене завищення ціни під час реалізації стрілочної продукції на адресу філії, при цьому народним депутатом неодноразово було використано своє службове становище в інтересах пов’язаних з ним осіб. Надалі кошти були використані спільниками на власний розсуд.

Дубневичу інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).