Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов / фото УНІАН

Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов оголосив про відставку.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Пригунов пояснив своє рішення зміною політичної картини. "Чотири роки тому, ми об’єдналися в демократичну коаліцію, аби усунути Партію Регіонів від керування процесами в області. І це нам вдалося. Але сьогодні багато партій, фракції яких представлені в обласній раді, не отримали підтримки мешканців області. Тому логічним би було провести позачергові вибори обласної ради, але ми зараз не маємо відповідного інструментарію", - написав він.

Відео дня

Читайте такожКабмін погодив призначення двох голів ОДА

"Останні шість місяців в облраді відбувається намагання підлаштуватися під загальноукраїнську політичну картину за умови підтримки "папередників". Хоча отримати недовіру від "Партії Регіонів" вважаю за позитивну оцінку своєї діяльності – значить, ми все робили вірно! (...) В даній ситуації вважаю за доцільне скласти свої повноваження та піти з посади голови обласної ради!", додав Пригунов.

Також він зазначив, що не згоден з деякими процесами, що відбуваються сьогодні. Разом із тим, за словами Пригунова, він залишається в місцевій політиці.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент України Володимир Зеленський у Дніпрі представив нового голову Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра Бондаренка.

Довідка. Гліб Пригунов – український політик, член партії БПП. З 16 грудня 2015 обіймав посаду голови Дніпропетровської облради.