Вадим Пристайко / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявляє, що Україна прагне отримати перспективу членства в Європейському Союзі.

Як ідеться у повідомленні на сайті МЗС, Пристайко разом з колегами з країн-учасниць ініціативи ЄС «Східне партнерство» взяв участь у заходах, присвячених 10-й річниці цієї ініціативи. Заходи відбуваються за ініціативи МЗС Швеції та на запрошення міністра закордонних справ Швеції Анн Лінде.

У виступі на міністерській конференції з питань подальшого розвитку Пристайко наголосив, що Україна та інші асоційовані партнери прагнуть отримати перспективу членства в ЄС і забезпечити поглиблення диференціації, яка повинна визначатися амбіціями партнерів.

Відео дня

Читайте такожКулеба назвав п'ять пріоритетів інтеграції України до ЄС

За словами міністра, Україна прагне більш глибокої секторальної інтеграції з ЄС.

Пристайко заявив про зацікавленість України у перегляді і модернізації Угоди про асоціацію з Євросоюзом та умов поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі.

Водночас, як заявив Пристайко у Twitter, Україна прагне поглиблення диференціації та секторальної інтеграції з ЄС у сферах торгівлі, транспорту, цифрової економіки і особливо у галузях енергетики та безпеки.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що Кабінет міністрів має намір досягти за п'ять років відповідності України критеріям вступу до Європейського Союзу та Організації Північноатлантичного договору (НАТО).