Щодо Алякіна прокуратура проведе екстрадиційну перевірку / фото: Коммерсантъ

Прокуратура Києва найближчим часом звернеться до суду з клопотанням про екстрадиційний арешт затриманого Олексія Алякіна - чоловіка народного депутата від «Слуги народу» Анни Скороход.

Про це УНІАН повідомила речниця cтоличної прокуратури Надія Максимець.

Читайте такожАрахамія ініціюватиме виключення Скороход із фракції "Слуга народу"

Відео дня

Вона зазначила, що прокуратура Києва на виконання доручення Генпрокуратури здійснюватиме екстрадиційну перевірку громадянина Росії Олексія Алякіна.

Також, за словами Максимець, відомство, відповідно до ст. 584 Кримінального процесуального кодексу, звернеться до суду з клопотанням про застосування стосовно Алякіна екстрадиційного арешту.

“Відповідне клопотання наразі готується”, - сказала вона.

Крім того, речниця підтвердила інформацію про те, що Алякін на сьогодні не є громадянином України, оскільки Апеляційний адміністративний суд Києва ще 7 листопада за скаргою Державної міграційної служби скасував рішення про набуття ним українського громадянства. Підставою для такого рішення стало надання Алякіним неправдивих відомостей для отримання українського паспорта.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 14 листопада, член фракції "Слуга народу" Скороход заявила про тиск на неї через відмову голосувати за законопроект про продаж земель сільськогосподарського призначення, оскільки правоохоронці затримали її чоловіка.

На запитання про кримінальну справу стосовно її чоловіка депутат відповіла, що в нього був великий бізнес у Росії, а потім його "віджали", й щоб чоловік не міг повернутись, проти нього відкрили сфальсифіковану кримінальну справу.

Разом із тим у Генпрокуратурі заявили, що вже затримували чоловіка Скороход за запитом РФ, але суд його звільнив з-під екстрадиційного арешту. За даними Генпрокуратури, поліція сьогодні затримала громадянина РФ, який перебуває в міжнародному розшуку для притягнення до кримінальної відповідальності за підозрою у шахрайстві в особливо великих розмірах. У ГПУ також стверджують, що Алякін незаконно отримав українське громадянство.