За словами Садового, він не хоче створювати будь-яких незручностей своїм друзям та знайомим / УНІАН

Міський голова Львова Андрій Садовий просить суд не обирати йому жодного запобіжного заходу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час засідання Вищого антикорупційного суду (ВАКС), який розглядає клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання йому запобіжного заходу.

Читайте такожСуд обирає запобіжний захід меру Львова Садовому (фото, трансляція)На запитання судді ВАКС Сергія Мойсака, яку суму запобіжного заходу він в змозі внести, Садовий відповів, що солідарний зі своїми адвокатами у тому, що не треба обирати йому запобіжного заходу, тому що він «не вчиняв жодного злочину».

Відео дня

Стосовно ж свого матеріального стану, він сказав, що не є таким заможним, як про це стверджують прокурори: «У нас є будинок у Львові й під ним 10 соток (землі). Оце і є та земельна ділянка, про яку каже прокуратура. Там називалася якась квартира, але цю квартиру ми продали у 2012 році, щоб купити будинок. Так, у нас є два автомобілі – Skoda і десятилітній бус Mercedes-Benz, у якому ми возимо дітей. Всі мої доходи є у декларації. В мене немає якихось особистих заощаджень. Так, я маю свою зарплату, Катерина (дружина – УНІАН) має дохід. Але то треба годувати дітей, батьків».

На це суддя зауважив, що у Садового є «безліч друзів», які зголосилися взяти його на поруки, і поцікавився, чи готовий він пристати на такий запобіжний захід.

Садовий відповів, що наполягає на тому, щоб йому не обирали жодного запобіжного заходу, і що не хоче створювати будь-яких незручностей своїм друзям та знайомим.

У свою чергу адвокати Садового заявили у суді, що слідство не надало суду докази, у чому полягає корупційність дій їхнього підзахисного. Зокрема, немає доказів, що від продажу земельної ділянки (незаконного відчуження земель колишнього колгоспу у передмісті Львова – УНІАН) Садовий отримав якусь вигоду. Сам мер стверджує, що земля була продана за ціною, яка є такою ж як у сусідніх країнах Європи, а кошти від продажу поповнили бюджет Львова.

Як повідомляв УНІАН, 21 листопада представники САП вручили підозру Садовому у зловживанні владою у справі будівництва індустріального парку та незаконному відчуженні земель колишнього колгоспу та спричиненні збитків державному бюджету у 93 мільйони гривень.

За словами Садового, «у 2015 році Львів на відкритому інвестиційному конкурсі залучив інвестора – компанію CTP. Від цієї компанії за землю місто отримало 54 мільйони гривень. Це було поле, на якому компанія має збудувати індустріальний парк».

Садовий стверджує, що починаючи з 2015 року йде блокування цього питання з усіх сторін: на рівні державної влади, Генеральної прокуратури: «З того часу прокурори їздять, досліджують, а земля стоїть».

У прес-службі Львівської міської ради повідомили, що у Львові планується збудувати індустріальний парк площею майже 25 га. Керуюча компанія – дочірня компанія нідерландського гіганта нерухомості виробничого призначення у країнах Центральної та Східної Європи СТР. Компанія планує інвестувати у будівництво майже 50 мільйонів євро і збудувати у кілька етапів загалом 100 тис. кв. м виробничих приміщень. Це понад 3 тисяч нових робочих місць.

Раніше сьогодні, 27 листопада, САП попросила суд обрати Садовому запобіжний захід у вигляді застави у 50 мільйонів гривень.

Садовому інкримінують ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України – перевищення влади та службових повноважень.