фото УНІАН

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук колишнього голову правління «VAB Банку» Дениса Мальцева.

Відповідна інформація міститься на сайті Міністерства внутрішніх справ у розділі про осіб, які переховуються від органів влади. Датою його зникнення вказано 21 листопада.

Мальцеву інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Відео дня

Читайте такожСправа "VAB Банку": суд заарештував екс-співробітницю НБУ на два місяці, застава - 15 мільйонів

Як повідомляв УНІАН, 11 листопада співробітники Національного антикорупційного бюро затримали 7 осіб за підозрою у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком у 2014 році «VAB Банку».

Протягом 11-12 листопада у цій справі було повідомлено про підозру восьми особам. Так, детективи НАБУ вручили підозру голові правління «Райффайзен Банку Аваль» Олександру Писаруку, який у період банкрутства «ВіЕйБі Банку» обіймав пост першого заступника голови НБУ, колишньому директору гендепартаменту банківського нагляду НБУ Аллі Шульзі, а також колишньому виконувачу обов'язків начальника управління НБУ по Києву і Київській області Миколі Каленському, який з квітня 2018 року входить до складу Ради НБУ за квотою президента.

Також вручено підозри ряду службових осіб «VAB Банку» і приватних компаній, пов'язаних з колишніми власниками цієї фінустанови.

13 листопада у НАБУ заявили, що надіслали поштою повідомлення про підозру в заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту власникові й екс-голові правління «ВіЕйБі Банку».

У НАБУ зауважили, що, таким чином, станом на 13 листопада коло підозрюваних у цій справі розширилось до 10 осіб.

22 листопада НАБУ оголосило в розшук колишнього власника «ВіЕйБі Банку», власника одного з найбільших аграрних виробників України Ukrlandfarming Олега Бахматюка.

«ВіЕйБі Банк» працював на ринку України з 1992 року і входив до групи великих банків за обсягом активів. Основним власником банку був власник одного з найбільших аграрних виробників України Ukrlandfarming Бахматюк.

Фонд гарантування вкладів після рішення НБУ про визнання банку неплатоспроможним ввів тимчасову адміністрацію у «VAB Банк» у листопаді 2014 року, а з березня 2015 року проводить ліквідацію фінустанови.