Раніше Бахматюк заявляв, що за терором компанії стоять амбіції Ситника / фото УНІАН

Колишнього власника VAB банку, власника одного з найбільших аграрних виробників України Ukrlandfarming Олега Бахматюка оголошено в розшук.

Відповідна інформація є на сайті Міністерства внутрішніх справ у розділі про осіб, які переховуються від органів влади.

Читайте такожСправа VAB банку: експертиза спростовує звинувачення НАБУ (документи)

Відео дня

Розшук Бахматюка здійснює Національне антикорупційне бюро України. Датою його зникнення вказано 21 листопада.

Бахматюку інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.3 ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

При цьому в компанії Бахматюка заявляють, що оголошення є незаконним і політично вмотивованим – в цій справі в Артема Ситника є прямий конфлікт інтересів, і він зацікавлений в тиску на свідка, щоб не втратити посаду директора НАБУ.

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в VAB банку, що раніше належав власнику одного з найбільших аграрних виробників України Ukrlandfarming Олегу Бахматюку, в листопаді 2014 року. З березня 2015 року фонд проводить ліквідацію фінустанови.

Олег Бахматюк написав відкриту заяву президенту Володимиру Зеленському щодо обшуків і затримань працівників його компанії силовиками. Бахматюк заявляє, що за терором компанії, яка сплачує мільярдні податки і в якій працюють 27 тисяч осіб, стоять амбіції керівника НАБУ Ситника і генпрокурора Рябошапки.