Президент РФ Володимир Путін / фото REUTERS

Юридичний статус окупованих територій Донецької та Луганської областей буде ключовим питанням майбутньої зустрічі в нормандському форматі у Парижі.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко, передає РБК-Україна.

Читайте також"Лавров буде здивований": у "Слузі народу" відповіли на вимогу РФ вести прямі перемовини з "ЛДНР"За словами Грушка, на нормандському саміті, який має відбутися в Парижі 9 грудня, сторони обговорять розведення сил поблизу Золотого, Станиці Луганської та Петровського, а також питання юридичного статусу окупованих територій Донбасу.

Відео дня

«На саміті буде зафіксовано рух за тими домовленостями, які були досягнуті на попередніх зустрічах. У сфері безпеки – це розведення сил у трьох відомих точках, тому що без розведення сил не можна добиватися успіху в припиненні вогню. У політичній сфері – це таке фундаментальне питання, як імплементація «формули Штайнмаєра», яка покликана гарантувати введення у чинність на юридичній основі питання про статус Донецька і Луганська, що є ключем на політичному треку конфлікту», – заявив він.

Раніше УНІАН повідомляв, що, за словами голови ОБСЄ, про наступні ділянки розведення на Донбасі стане зрозуміло після зустрічі в «нормандському форматі».