Вадим Альперін вийшов із СІЗО / фото Facebook: Вадим Альперин

Одеський бізнесмен, якого звинувачують у створенні злочинної групи для махінацій на митницях, вийшов із СІЗО на волю.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Вдихнути на повні груди морозне повітря свободи особливо приємно", - написав він.

Відео дня

Як повідомляє інтернет-видання Слово і діло, за Вадима Альперіна внесли 70 мільйонів гривень застави.

Як повідомляв УНІАН, 26 листопада правоохоронці затримали 10 осіб, серед яких семеро співробітників органів митного контролю, в зв'язку з порушенням митного законодавства. Перед цим заступник начальника Київської міської митниці в Державній фіскальній службі України Сергій Тупальський заявив про проведення обшуків у нього вдома.

Читайте також«Королі контрабанди». Як можуть бути пов’язані Альперін і Тупальський

За даними "Української правди", справа, в рамках якої правоохоронці провели спецоперацію, пов'язана з "одним з найвідоміших контрабандистів" України Вадимом Альперіним, який нібито пропонував детективам НАБУ хабар у 800 тис. дол.

Крім того, 26 листопада президент України Володимир Зеленський закликав допомогти з розшуком одного з "хрещених батьків контрабанди в Україні" Альперіна.

27 листопада детективи НАБУ затримали Альперіна. Бізнесмен приїхав в офіс САП на допит, але там у холі його зустріли представники НАБУ.

28 листопада детективи НАБУ повідомили Альперіну про підозру в організації корупційної схеми на митниці, в результаті якої державі завдано збитків на суму понад 77,7 млн грн.