Левен заявляє, що санкції мають діяти доти, доки не будуть виконані Мінські угоди \ УНІАН

Прем’єр-міністр Королівства Швеція Стефан Левен підтримує розширення і продовження санкцій Євросоюзу проти Російської Федерації.

Читайте такожШвеція, Литва й Естонія закликали Росію забезпечити вільний доступ до Азовського моря

Як передає кореспондент УНІАН, про це Левен сказав у Києві на спільній прес-конференції з президентом Володимиром Зеленським.

Відео дня

"Коли йдеться про саміт Європейської Ради, який відбудеться наступного тижня (12-13 грудня відбудеться саміт лідерів країн ЄС - УНІАН), то позиція Швеції дуже чітка: санкції проти Росії, застосовані у зв'язку з конфліктом на сході України та анексією Криму, до того часу, поки причини запровадження санкцій зберігатимуться, санкції мають бути розширені і продовжені", - заявив Левен.

Він пояснив, що для послаблення санкцій існує лише один шлях, який полягає у виконанні Мінських угод.

"Ось як усе доволі просто. І це дуже важливо для нас, і також з точки зору європейського безпекового порядку. Тож, це має важливе значення для України та українського народу, але в довгостроковій і більш широкій перспективі це також дуже важливе питання для всіх європейських країн", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 27 червня Рада ЄС до 31 січня 2020 року продовжила чинність економічних санкцій Європейського Союзу, які пов'язані з фінансовим, енергетичним та оборонним секторами Росії. Очікується, що наступного тижня в ЄС розглянуть можливість продовження дії економічних санкцій проти РФ.